Karin

De trainer

Mijn naam is Karin van der Ven. Ik ben 41 jaar en ik woon met mijn man en twee zoons van 12 en 10 jaar in Capelle aan den IJssel. Na in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, ben ik weer gaan studeren toen mijn kinderen klein waren.

Ik heb de opleiding HBO-Pedagogiek gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met coachen en ontdekte ik wat ik als coach kan betekenen voor anderen. Na mijn studie heb ik bij de Stichting Omgaan met Pesten de trainersopleiding gevolgd voor de ‘Sta Sterk’ training, een weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 tot 18 jaar. In mijn trainingen leer ik kinderen vaardigheden en begeleid ik hen bij hun eigen leerproces. Ik hou van lezen en kennis opdoen door cursussen en bijscholingen. Daarnaast schrijf ik blogs over alles wat met opvoeding en opgroeien te maken heeft.

Mijn inspiratie haal ik uit elk kind dat weer met een rechte rug en een glimlach door het leven gaat. Soms gaat dat met vallen en opstaan en kleine stapjes, en soms met enorme sprongen. Elk kind is uniek! dat maakt mijn werk inspirerend en boeiend.

Yuda

Als zelfstandig pedagoog verzorg ik vanuit mijn bedrijf YUDA, trainingen, workshops en individuele coaching.

Missie

Yuda betekent ‘helpen’ en staat voor kracht, energie en geluk.

Stichting omgaan met pesten

Als trainer ben ik licentiehouder en lid van de Stichting Omgaan met Pesten. Dit is een professionele organisatie die zich ten doel stelt het pestprobleem aan te pakken.

Zij doet dit door:

  • Het geven van groepsgewijze “Sta Sterk” trainingen
  • Het geven van individuele coaching
  • Het bieden van projecten op maat; voor scholen, kinderopvangorganisaties, bedrijven, etc
  • Het ontwikkelen en verzorgen van studiedagen op aanvraag
  • Het (verder) ontwikkelen en bespreken van (bestaande) pestprotocollen
  • Het verzorgen van workshops en thema-avonden op aanvraag
  • Het opleiden van trainers

Hun werkwijze is gericht op het aanbieden van praktische mogelijkheden aan slachtoffers om pesten tegen te gaan en/of te stoppen. Honderden kinderen en tientallen organisaties zijn inmiddels door ons geholpen. Ouders, scholen, kinderopvangorganisaties, bedrijven kunnen bij ons terecht voor praktische ondersteuning bij het voorkomen en tegengaan van pesten.

De Sta Sterk training is in januari 2013 opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Mediawijzer.net

Yuda is aangesloten bij Mediawijzer, het platform voor mediawijsheid professionals. Mediawijzer.net is de drijvende kracht achter het netwerk van 1000 organisaties die betrokken zijn bij mediawijsheid. Onze gezamenlijke missie is om elk kind in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven. Mediawijzer.net vervult daarbij de rol van verbinder, wegwijzer en gangmaker richting publiek en netwerk. Ik lever via Yuda mijn bijdrage door blogs/content te schrijven voor mediawijsheid.net.

Ik leer leren

Ik ben gecertificeerd trainer voor ‘Ik leer leren’. De training wordt sinds 2013 gegeven in Nederland en België en is ontwikkeld door Tea Adema, trainer van kindercoaches en opvoedcoaches.

Go to top